Новини

Порода ловни кучета – бигъл

В средата на XVI век малката хрътка за лов на зайци получава името бигъл. Предшественици на породата са фоксхаунд, гонче и кери бигъл. Тази порода се отличава с фина и атлетична структура на тялото. Козината им е къса и плътна, а шарките по нея са разнообразни. Възрастните представители на породата достигат ръст до 40см и тегло до 11 кг. Ето и още интересна информация на порода ловни кучета бигъл.

Характер

Те са добронамерени. По природа те обичат да се групират с други екземпляри от тяхната порода. Обичат децата. Освен като ловна порода, те са отлична порода за отглеждане в домашни условия. Бигълът е добро куче пазач.

Начин на живот

Тази порода се нуждае от много движение – 3 часа навън или дори повече. Добре е по време на разходка кучето на бъде на каишка, тъй като ловните му инстинкти са добре развити. Това условие може да отпадне, ако кучето е добре обучено и изпълнява командите на своя стопанин.

Невероятното обоняние на представителите на породата ги превръща във верни помощници не само в лова, но и в различни сфери на живота. Бигъли често се използват за откриване на дървеници или за проверка на багаж, на летищата.

Тази порода кучета не обича да остава за дълго сама. Демонстрират това чрез вой или разрушително поведение.

Хранене

Добре би било да следите количеството храна, което давате на вашето куче. Те са лакоми и е добре шкафовете с храна и кошчетата за боклук да са добре затворени. В противен случай рискувате да се вмъкне в някой шкаф, подушвайки любимата му храна.

Добре е кучето да се храни два пъти дневно – след сутрешната и вечерната разходка. не се подвеждайте по това, че винаги всичко си изяжда, защото са склонни към надебеляване и стомашни проблеми.

Изберете тази порода ловно куче ако разполагате с време и нужното търпение. Обучете го и то ще бъде Ваш верен другар вкъщи и по време на лов.

Сподели: