Новини

Ловни кучета – най-предпочитани породи

Прочетете статията на HunterGeorge и се запознайте с едни от най-предпочитаните породи кучета за лов. Научете кои са техните предимства според различния тип лов.

ловни породи кучета

Те са най-добрият приятел на ловеца. Издържливи, с отлично обоняние и зрение. От хилядолетия те са неизменен спътник при лов. Ловните кучета помагат при намирането, свалянето и допринасянето на дивеча. В зависимост от желания вид дивеч за ловуване, някои породи са по-подходящи.

Лабрадор Ретривър

Ловна порода куче, с добър нрав, приспособим, интелигентен и верен другар. Има голям и добре развит нос. Той е предпочитана порода при лов на водолюбиви птици, тъй като е отличен плувец. Той се отличава във водна среда сравнително от другите себеподобни. Дебелата му двойна козина позволява да се гмурка дори в студени води, за да прибере плячката. Има нежна захапка, която не наранява дивеча.

Курцхаар

Той е известен още като немски късо космест птичар. Имат много добре развита мускулна система, което им позволява да правят безпроблемно дълги бягания без затруднения. Тичайки пред ловеца, курцхаарът посочва местоположението на плячката и се спира точно до нея. Кучето е с много добре развита памет и при правилна тренировка и търпение от страна на ловеца, стават една от най-желаните породи за лов. Те безпроблемно ловуват под шума на изстрелите и събират плячката. Породата е подходяща за лов, освен на птици, но и на заек и елен.

Бийгъл

Той е лидер в лова на лисици в Англия. Бийгълът произлиза от хрътките. Весело, дружелюбно и много енергично куче. Най-често използван от нас при лов на зайци. Бийгълът се характеризира с голяма пространствена ориентация, което го прави най-добрия другар на ловеца.
Породата има много силно развито обоняние и за това доста често е използван от властите за откриване на контрабанда.


Английски кокер шпаниол

Тази порода е много енергична, дружелюбна и се отличава с изключителната привързаност към стопанина си. Английският кокер шпаниол е много лесен за обучение, много енергично и подвижно куче. Той се използва най-често за лов на птици. Кокерът умее да плува добре и е отличен при ловът на водоплаващи птици.

Дого Аржентино

Кучето родено за ловец. Дого Аржентино притежава много силна физическа сила, поради този факт то трябва да бъде добре възпитано и обучено. То е от порода ловни кучета, които са безстрашни и притежава отлично обоняние. Това го прави отлична порода при лова на глигани. В Южна Америка се използва за прогонване на пуми и други животни, които нанасят вреди на земеделието.

Ние от Hunter George знаем, че кучето е най-верният спътник на ловеца. За това за негова защита предлагаме висококачествени бронежилетки. Те ще повишат сигурността и спокойствието на лова Ви.

Очаквайте продължение на тема “Ловни кучета – най-предпочитани породи” в следващата ни статия.

Източници: kokeri.com, bg.wikipedia.org, bg.animalefans.ru

Сподели: