Новини

Кучета за лов – най-предпочитани породи част 2

Кучетата - най-верните приятели на ловеца. Те са неизменен спътник в ловните преживявания.

ловни-кучета

В продължение на предходната ни статия “Ловни кучета – най-предпочитани породи” , продължаваме с представянето на най-желаните породи кучета за лов.

1. Дакел

Дакел или наричан още кучето “язовец”. Кучето се характеризира със смелост и бърза дресировка. Проявява добри качества при проследяване на кървава следа и по време на подземен лов. Дакелът е селектиран в Германия за борба с язовци. Късите му крака и издължено тяло спомагат, за да влиза в дупките им и да се бие с тях там. Освен ловно куче, дакелът е желан домашен любимец.

2. Ирландски вълкодав

Ирландският вълкодав е една от най-древните породи кучета и символ на Ирландия. Той попада в класацията за най-голямо куче на планетата. Има мускулесто тяло, гъста и твърда козина, като се допускат вариации – сив, черен, бял, червеникаво кафяв. Ирландският вълкодав е с добре развит интелект и поради тази причина е лесен за дресиране. Обикновено тази порода кучета не нападат първи, а отвръщат на нападение. Използва се при ловуване на вълци и диви свине.

3.Ваймаранер

Тази порода получава името си от Великия херцог на Ваймар Карл Август. Ваймаранерът е най-високата от всички хрътки. Сребристо-сивият или кафяв къс косъм и издължените крака придават елегантност и грациозност на тази порода. Характеризират се със своята бдителност и за това са идеални кучета-пазачи. Те обичат да плуват и да донасят плячката от водите. Бързи, енергични, изключително дисциплинирани и признати за аристократи сред себеподобните си. Често се използва от полицията или планинските служби за изпълнение на професионалните им ангажименти. Ваймаранерът е порода куче подходяща за лов както на дребен, така и на по-едър дивеч. Те нежно захапват плячката и я носят на стопанина – ловджия.

4. Джак Ръсел териер

Породата носи името на прочут ловец и пастор – Джак Ръсел. Той искал да създаде порода куче, която да тича бързо като кон и да лови лисици. Известни са с безстрашен характер, пъргавина и бързо адаптиране в глутница. Джак Ръсел териерът е подходящ за лов на гризачи и лисици, като ги примамва и изважда от дупките им. Стопаните на тази порода кучета за лов трябва да са търпеливи и да полагат достатъчно грижи за дресировката им.

5. Ирландски сетер

Както може да се съди от името на тази порода, родината му е Ирландия. Високо ценена порода със статут на национално богатство в родината си. Въпреки това, че се поддава по-трудно на дресировка, ирландският сетер е отличен другар в лова. Ако сте енергичен, постоянен в дресировката и готов да се борите с необуздания нрав – то това е Вашата порода куче. Подходящ за лов на птици, лисици и язовци.

Ние от HunterGeorge сме се погрижили за защитата на Вашите кучета и предлагаме необходимите аксесоари за тях. Разгледайте в онлайн магазина ни.

Източници: purina.bg , wikipedia.org , miau.bg

Сподели: