Новини

Пролетно намаление на всички продукти от Hunter George

Възползвайте се от нашите падащи цени.

Онлайн магазин за ловни аксесоари и принадлежности Hunter George предлага намаление на продукти до – 20%. Акцията е по повод откриване ловът на сръндаци в България на 1 май, който ще продължи до 31 октомври 2022 г.

Добави в “Любими” сега – пазарувай в датите на намаление

Hunter George предлага намаление на всички ловни аксесоари и принадлежности от 29 април до 03 май. Имате възможност още сега да добавите желаните от Вас артикули в “Любими”, а да направите поръчката по време на кампанията. Намалението на продуктите варира от -10% до 20%. При покупка на артикули на стойност над 150 лв. получавате безплатна доставка. И защото държим на високото качество и коректно отношение към клиентите ни предлагаме преглед преди плащане и 30 дни право на връщане.

Предстои откриване на един от най-приятните видове индивидуален лов – на сръндаци. Сърните (женският екземпляр) и сръндак (мъжкия) са тревопасни бозайници от разред чифтокопитни, които живеят в северните части на Европа. Те са широко разпространени на територията на нашата страна, както в полето, така и в планините и желан ловен обект. Мъжките екземпляри (сръндаци) имат рога – къси и изправени, които губят през зимата, а през пролетта за новия размножителен сезон израстват отново. Израствайки новите рога са покрити с кожа, която постепенно изчезва. Цветът на окраската и на мъжкия, и на женския варира през различните сезони. През лятото те са червеникаво – златисти, а през зимата потъмняват до кафяво и черно. Лицевите части винаги са сиви.

Сърната сватбува от средата на юли до средата на август като женската избира мъжкия. Той я опложда след продължително преследване. А ако не успее да я проследи, тя търси по-силен партньор. За разлика от останалите еленови, при сърните няма ожесточени брачни борби за елиминиране на по-слабите мъжкари. Сърната ражда обикновено едно или две сърнета. Те живеят с майките си през цялото лято, а есента се обединяват в по-големи стада.

Най-подходящо време за лов

За селективен лов на мъжки е подходящ месец май. Този лов е на болни и слаби животни с цел сръндакът да не предаде своите гени по-късно по време на сватбуването. Не добре развитите и деградирали рога (несиметрични или слети) също са предпоставка за селективен лов. Според законодателството на Република България сръндаци се ловуват с нарезно оръжия или гладкоцевно, заредено с единичен куршум. Като ловът се провежда чрез издебване. Дистанциите от 100 до 200 метра са най-предпочитани.

Подгответе се за откриването на ловен сезон за сръндак 2022 г., възползвайки се от отстъпките на онлайн магазина на Hunter George.

Източници: bglov.com

Сподели: